PECAZONA

Itt mindet megtudhatsz hogy foghatod ki álmaid nagy halát.


GilisztatenyésztésSzerves anyagokban gazdag táptalajjal kezdjünk

Ajánlott edény a 14-20 literes Diszperzites vödör aminek alján 2 mm-es lukakat fúrunk, hogy a többlet víz szabadon kifolyhasson, mint egy virágcserépből. Ezután, a vödör aljára apró kavicsréteget szórunk pár cm vastagon, hogy a föld ne tömíthesse el a lukakat. Erre töltjük rá a táptalajt, ami nagyon változó lehet, én egyszerű földet szoktam összekeverni fűrészporral kb fele-fele arányban, de bármilyen szerves anyag jó.


A táptalajra jön egy kis forgács

Utánna a furészpor

Összekeverjük


A kész táptalaj

Ezzel a talajjal töltöm fel a vödröt a peremétől kb. 2 cm-re. Jól meglocsolom, majd belehelyezem a gilisztákat, ami lehet boltban vásárolt, de én azt is a lányommal gyűjtöttem, szép tavaszi esős éjszakák után. Ilyenkor rengeteget lehet gyujteni, viszont tapasztalataim szerint utána egész évben nincs már ilyen mennyiségben.


A gilisztaállomány belehelyezése a táptalajba

A gilisztáknak késobb enni is kell, ezért rendszeresen etessük Oket ételmaradékkal (kenyér, furészpor, vagy bármilyen szerves anyag) de azért ne vigyük túlzásba! A vödröt meleg helyen kell tartani, mert akkor szaporodnak legjobban a giliszták. Ha hosszú idon át nem esik csapadék, akkor is mindig nedvesen kell tartani a földet valamennyire, de nem kell megijedni, csak ritkán igényel locsolást, ugyanis még, ha a felszíne száraznak tunik is, a felszín alatt nedves. Érdemes 4-5 vödör tenyészetet tartanunk, hogy mindig legyen friss csalink, bármennyit horgászunk is. Télen pincében, vagy fagymentes helyen átteleltetheto a tenyészet. Ezek a fotók pl Január 23.-án készültek


A végtermék a jó minoségu giliszta

A haszna azon kívül, hogy mindig van friss csalink, az is, hogy idovel le lehet szedni a föld java részét, amit a giliszták jól átdolgoztak és ez a legremekebb virágföld. Asszonyainknak, barátnoinknek kedveskedhetünk vele, egy másik remek idotöltés reményében.

Kívánok a tenyésztéshez sok sikert!

Nagy Gergő 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 113
Heti: 255
Havi: 1 328
Össz.: 611 332

Látogatottság növelés
Oldal: Gilisztatenyésztés
PECAZONA - © 2008 - 2024 - pecazona.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »