Sokféle olyan csalizási módszer van amivel fogossabbá tehetjük a halak számára a csalit.
Pl: 1. A halak szinte akármijen csalit felvesz amit tápláléknak lát csak bizony nem ojan könnyű észrevetetni velük de ezen sok féle módon segíthetünk.A lebegtetés is ezekhez tartozik. a lebegtetéseket akár szivaccsal technopufival parafákkal vagy akár mijen sújnélküli dolgokkal meglehet tenni ezeket.énnekem a tecnopufi a kedvencem mert az szines és izesített is.
2. A dipp és a dipp por használata. sokféle dippet lehet kapni de én a ponty és az amur horgászatához minden féle képpen gyümölcsöset ajánlanék ( méz, eper, banán, stb...) a csalit belemártogatjuk a dipp-be majd egy szintén gyümölcsös izesítésű dipp porba beleforgatjuk.
Kósa Róbert teszthorgászunknak eddig ezek a csalizási tecnikák váltak be !!
-------------------------------
Bojlis előkével kukorica lebegtetve (Nagy Gergő teszthorgász által legtöbbet használt és legjobban bevált csalizási módja)
Elkészítéséhez egy kevés bojlis felszerelés szükséges.
Hozzávalók:
- fűzőtű
-bojli stopper
- hajszáll előkével megkötött horog
-pop-ap lebegtető szivacs (vagy parafa dugóbol levágott darbka)
- csali ( itt pl. ízesitett kukorica)
- kés
------------------------------------------------------------------------------------------------
Majd felbűzünk a csalit ijen sorrendben
Fűzőtű: *------kukorica----szivacs-----kukorica-------;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Majd áthúzuk a hajszáll előkére és egy stopperal megütköztetjük.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
És itt láthatjuk a kész csalit bedobásra készen.
Arra figyeljünk hogy a horog és a csali közötti távolságot jol álítsuk be.
------------------------------------------------------------------------------------------------
TIPP = + TANÁCSOK:
Ha még vonzóbbá akarjuk tenni a csalit akkor érdemes folyékony dippbe mártani és utána egy por dipp be. A vízbe nagyon szép hatást ér el egy jó 10 cm es körben szép felhő lesz. És biztosan nem tudnak majd ellenálni a halak ennek a fogós csalinak.
Majd nemsokára lesz egy részlet arról is hogy hogyan dippezük be a csaléteket és megpróbálok vízalatti képet is csínálni hogy szemrevételezhesük a dipp oldódását.
KÉSZ VAN ITT: >
------------------------------------------------------------
Dippezés az előző csalizási módszerel
Először a kész csalit belemártogatjuk ásztatjuk egy folyékon dipp be (mi itt most egy pálinkás mézest használunk.)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Utánna egy por alapu dipp be forgasuk be jó alaposan a csali teljes felületét takarja be ( mi itt most egy erősen fűszeres házilag készített dippet használunk.)
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ezen a képen láthatjuk készen a bedobásra és várja a nagy halat.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Itt láthatunk pár képet a vízben oldódásárol:
Láthatjuk hogy a por aroma milyen szépen oldódik le rólla szép felhőt létrehozva a vízbe aminek a halak nem tudnak ellenálni és hammarabb észreveszík igy nagyobb esélyünk van a kapásra.
Nekünk edig még mindíg be vált.
A dipp nek is a recepjeit is fel fogjuk rakni kis türelmet.
Bármilyen kommented vagy tanácsod van a témával kapcsolatban írdmeg a tomi.sms@gmail.com-ra És mi kiírjuk a komment mezőbe !!!!!
Kommentek: