PECAZONA

Itt mindet megtudhatsz hogy foghatod ki álmaid nagy halát.

Olcsó és jó bojlikészítése 
Hozzávalók:

-tojás
-vaniliacukor
-só
-aroma
(hasonlítson az etetőanyag ízére)
-őrölt fahéj
-timár-mix etetőanyag
 
(De bármilyen etetőanyag megfelel nem csak a timár... de próbáljunk ne olcsó kategóriát választani, de nem is a legdrágábbat mert ez a lényege hogy ne legyen drága a bojlink, de viszont egy középkategóriába (is) megvannak azok az alapanyagok amelyek egy gyári bojliba is így mi is egy középső árkategóriába besoroltat választotunk ilyenek a Timár, Maros-mix stb.) 

Mértékegységeket és darabszámot nem adunkmeg szemre csináltuk de ha valakinek kérdése lenne a lap ajján található e-mailra írhat nyugottan kérdést és válaszolunk. 

1. Egy edénybe törünk ...db tojást majd hozzáüntjük az aromát, fahéjat, sót, vaniliacukrot eszt bő 5 percig kavarni és felverni a tojásokat. Nekünk a képen ez a fojamat már elkészült. 2.) 5 percnyi kavargatás után mehet hozzá (lassan kis adagokban) a száraz por anyag ez esetben a timár-mix. Első percekben kavaró eszközzel kavargatni míg folyós az állaga. Ahogy mi a képen tesszük.   


3. Itt már átlehet váltani a piszkos munkára kézzel kavargatni gyúrni az alakuló bojlitésztát.4. Addig kavargatjúk és adagoljuk hozzá a szárazanyagot ameddig a tésztánk el nem válik az edény falátol nem lesz ragadós hanem rendes tészta állagú lesz. A képen jól lehet látni. 
5. Majd öszegyurva egy egész addagá berakjuk egy zacskóba légmentesen becsomagolva 5-10 percre had érjen pihenjen. 
 
5. Ha letelt a .. perc akkor elkezdhetjük gyúrni a hurkákat. (Mivel nekünk most nem állt rendelkezésre kinyomópisztoly ezért kézzel csináltuk de a pisztolyt jobban ajánljuk.)6. Majd a rolleren elkezdünk belőlle golyókat illetve "párnyácskákat" készíteni (ugyanis ha minden jó a hal nem csak a golyót veszi fel hanem a párnácskát is) mutatunk rólla pár képet.
 

a párnácskákat úgy kell elkészíteni hogy a rollert nem mozgatjuk hanem csak egy erős mozdulattal rányomjuk.7. Félig kész állapotban már csak a főzés van hátra.
 


8. Bellehelyezük a forrásba lévő vízbe kb 1 - 1.5 percre (kavargatni finoman hogy ne ragadjon le de ne is nyomjúk össze az ilyenkor puha bojlikat.) 9. Szárítás 1. fázis a vízből kivett bojlikat egy jól szellőző edényba rakjuk és alá papírt vagy kednőt rakni a nedveséget felszívja így hagyni 1- 1.5 órára.
 


10. Szárítás 2. fázis a száraz és már keményedett bojlikat egy kartontálcába vagy hasonló edénybe helyezzük fontos hogy egy sorba legyenek ne egymáson ha kell inkább használjunk több tálcát a jobb szellőzés érdekében. 
 

Tárolás: 2-4 napra a tálcákban lévő bojlit helyezük olyan helyre ahol nem éri a nap de nincs hideg se és ne legyen párás a levegő és jól szellőzik a helyiség (erre a legalkalmasabb hely a padlás).
Ha megfelelően kiszáradtak akkor légmentesen záródó tasakba vagy dobozba helyezük és mélyhűtőben lefagyasztva tárolni a horgászat ellőt 2-3 órával kiveszűk és tökéletesen használható.  

Egyszerű de nagyszerű. 

Sok sikert és nagy fogást kíván nektek a Pecazona . 


A fogásaitokat és kérdéseiteket megoszthatjátok a tomi.sms@gmail.com -on és a  FacebookonWeblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 113
Heti: 237
Havi: 1 310
Össz.: 611 314

Látogatottság növelés
Oldal: Olcsó és jó bojli készítése
PECAZONA - © 2008 - 2024 - pecazona.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »