PECAZONA

Itt mindet megtudhatsz hogy foghatod ki álmaid nagy halát.

Házilag csali kukorica

Sokan hallottak a pálinkás kukoricáról. Készítése roppant egyszerű. Ezt sem főzni, sem különleges kezelési eljárásoknak alávetni nem kell, és többféle kukorica is tökéletes alapanyagként szolgálhat.

Szükségünk van:

         1 doboz üveges vagy konzerves vagy száraz kukorica.(a száraz tovább kitart a horgon, az üveges vagy konzerves-re jobban kapnak a halak)

         1 jól záródó doboz vagy üveg (pl. befőttes üveg)

         Házi pálinka (jó bolti is, de a házi jobb)

Teendők:

1.A tárolásra szánt edényt alaposan ki kell mosni, majd kiöblíteni. Ez után hagyni kell, hogy teljesen kiszáradjon.

2.                                                                                                                                                                               a., A száraz kukorica:                                                                                                                                               át kell válogatni: csak az egész szemeket tartsuk meg, s minden szennyeződést dobjunk félre.

b.,  Az üveges és a konzervkukorica: át kell szűrni, levét leönteni. Ezeket is érdemes átválogatni, hogy törmelékek, magdarabok ne kerüljenek az ép szemek közzé.

3.A kukoricaszemeket rakjuk be a nekik szánt edénykébe, majd öntsük fel pálinkával. Arra nagyon figyeljünk, hogy a kukoricaszemeket úgy lepje el a pálinka, hogy a magok felett legalább 1-2 centire legyen a folyadék szintje.

4. Zárjuk le és címkézzük fel az edényt. A tárolásra nincs semmi különleges extra kívánalom, mert a mikron, a fagyasztón és a gáztűzhelyen kívül bárhol tárolhatjuk csodakukoricánkat.

 Ha jól végeztük dolgunkat, akkor kukoricánkat sok-sok hónapon, sőt akár éveken keresztül használhatjuk horgászataink során. Ugyanis még egy-két év után sem kezd el bomlani, rohadni, illetve nem puhul tovább a konzervkukorica sem. Azt azonban ne gondoljuk, hogy kizárólag kukoricát lehet pálinkába áztatni! Akár bojlit, technopufit, tigrismogyorót is rakhatunk pálinkába. Sőt, igazándiból ebben is csak a fantáziánk az, ami határt szabhat nekünk.

(Szeretném megemlíteni hogy Nagy Gergő teszthorgászunknak a PÁLINKÁS TIGRISMOGYORÓ egy 10 kg amural bevált.)
Bármilyen kommented vagy tanácsod van a témával kapcsolatban írdmeg a tomi.sms@gmail.com-ra És mi kiírjuk a komment mezőbe !!!!!


Kommentek:Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 113
Heti: 259
Havi: 1 332
Össz.: 611 336

Látogatottság növelés
Oldal: Házilag pálinkás csali kukorica
PECAZONA - © 2008 - 2024 - pecazona.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »